Een constante nieuwsgierigheid naar muzikale mogelijkheden, het verleggen van grenzen wellicht, kenmerkt Wout Pennings als gitarist. Opgegroeid in de muzikale sfeer van de 60-er jaren concentreert hij zich eerst op de Amerikaanse country-rock en speelt naast gitaar ook pedalsteelguitar. Midden jaren zeventig komt hij Frank Boeijen tegen en zij beginnen het duo Boeijen en Pennings. Zij maken samen twee LP’s en krijgen al gauw versterking van Nels Busch en Henk Wanders. Wout Pennings gaat na enige tijd zijn eigen weg en Frank vormt vanaf dat moment met de anderen de Frank Boeijen Groep.

Na ondermeer Kaz Lux en Lenny Kuhr korte tijd begeleid te hebben, speelt hij vanaf 1981 in de Ierse band Auto da Fé, later nog succesvol in de European Rock Night. Terug in Nederland legt hij met anderen de basis voor het nog steeds bekende Midzomer Blues Festival en speelt enige tijd in de Boem Boem Bluesband.
In die tijd hoort hij Griekse muziek (Yorgoz Dalaras) en vindt terug wat hij dan mist in de popmuziek; een oorspronkelijkheid die het gevoel laat prevaleren over de noten.
Onvermijdelijk maakt hij zich de bouzouki, outi en baglama eigen en leert zo een totaal nieuwe wereld van ritmes en tonaliteiten kennen. Hij formeert met tussenpozen drie bands waarvan Kali Tichi (met toevallig (!) Nels Busch en Henk Wanders) de bekendste wordt. Deze tienmansformatie maakt twee singles maar dat is onvoldoende om deze toch omvangrijke en inspirerende band op de weg te houden.
Midden jaren negentig ontmoet hij Rob Dickson en ontdekt met hem de mogelijkheid om de inmiddels rijke ervaring door te laten klinken in heel pure, maar sublieme interpretaties van bestaande klassieke popsongs. Al tijdens de CD-opnamen rijpt de gedachte dat de logische vervolgstap een solo CD is, waarbij zijn eigen mogelijkheden tevens zijn enige beperkingen zijn. Die mogelijkheden maakt hij groter door op het juiste moment de juiste muzikanten in dit project te betrekken; de CD 'Wout Pennings Solo’.

Wout Pennings brengt op Solo verschillende muziekstijlen samen en voegt daar iets heel persoonlijks aan toe. Eigenzinnige arrangementen en herkenbare toon en timing maken Solo spannend en tegelijkertijd heel toegankelijk. Mede door de productionele samenwerking met Henk Wanders is dit album ‘puur grenzeloos instrumentaal’.

KOCH INTERNATIONAL

perspromotie: Marije van Wageningen Tel: 035-6839494 Fax 035-6856560 Postbus 1800, 1200BV Hilversum