Wout en Quatro Ventos in de Shouwburg Nijmegen, speciale gast Makis Seviloglou  

Makis Seviloglou  is een Griekse componist, zanger en bouzoukispeler.Als hij begint te spelen daalt de muziek als een wolk neer en omarmt je. 

Hij brengt samen met zijn 5-koppige band een avondvullend programma Glyko Methysi (Zoet Zat) met recentelijk uitgebracht eigen werk, met als speciale gast gitarist en guitzoukspeler Wout Pennings (o.a. Frank Boeijen, Fernando Lameirinhas, Quatro Ventos) Makis Seviloglou maakt voor zijn composities gebruik  van het beste uit de traditie van de Laika, melodieus, harmonieus en die zo typerende Griekse ritmes. Hij is de nieuwe Zambetas: to the point en zonder maniertjes. In zijn muziek klinkt de melancholie en de relativerende kijk op de ons zo bekende levens- en liefdesproblemen. Hartverscheurende liederen geschreven door een componist van de nieuwe generatie muzikanten in Griekenland. Zijn podiumuitstraling en uiterst sympathieke presentatie zijn ongekend! Als gast heeft hij bij het jaarlijkse concert van Quatro Ventos in 2009 in de schouwburg van Nijmegen een onuitwisbare indruk achtergelaten. Voor Haris Alexiou (voor kenners al 40 jaar De Stem van het Griekse lied) schreef hij het overgrote deel van het repertoire van haar laatste cd’s.

Zijn 1e CD “Glyko Methysi “ werd in Athene gepresenteerd in aanwezigheid van Haris Alexiou en Metropanos, die gast zijn op deze CD. In november 2009 wordt voor het bekende wereldmuzieklabel “Snailrecords” zijn 2e album opgenomen. In juli 2009 trad hij op tijdens het Icarusfestival (wereldmuziek) op het eiland Ikaria (Griekenland) 

Makis Seviloglou wordt begeleid door: Thanos Giouletzis, viool - Dimitris Kitsios, bas – Thanos Stavridis, accordeon – Manolis Koutsonanos, drums – Costas Vavalas, gitaar

Interview met Makis in Grieks tijdschrift, klik hier